logo cuina de culte

Presentación

Llegados días de la Semana Santa, el precepto religioso mandaba no comer carne, originando en los hogares de estos barrios marineros una gastronomía basada principalmente en el pescado. Platos sencillos que, año tras año, recuperan su actualidad en los días de la Semana Santa Marinera de València, mereciendo el título de “Cuina de Culte” que distingue esta campaña dedicada a la gastronomía tradicional que ofrecen los establecimientos del Marítimo.

Blanquet de Sardina

José Serra

“ Un plat mariner
en perill de extinció,
sencill bo i molt del barri”

Ver receta

Blanquet de Sardina

José Serra

“ Un plat mariner
en perill de extinció,
sencill bo i molt del barri”

Ver receta

Pepitos

Pepe Amores

“Com en eixos dies no es podia menjar carn, es feien pepitos amb tonyina. Ens agradaven tant que els déiem pepitos d’or.”

Ver receta

Pepitos

Pepe Amores

“Com en eixos dies no es podia menjar carn, es feien pepitos amb tonyina. Ens agradaven tant que els déiem pepitos d’or.”

Ver receta

Titaina

Mari Masià

“L’autèntica titaina
és amb tonyina de sorra,
sinó és tomata amb besugo”

Ver receta

Titaina

Mari Masià

“L’autèntica titaina
és amb tonyina de sorra,
sinó és tomata amb besugo”

Ver receta

Mandonguilles d’abadejo

Amparo i Vicentica

“Tots els Dijous Sant, ma mare pastava les mandonguilles” “En la nostra taula el Divendres Sant sempre hi ha hagut mandonguilles”

Ver receta

Mandonguilles d’abadejo

Amparo i Vicentica

“Tots els Dijous Sant, ma mare pastava les mandonguilles” “En la nostra taula el Divendres Sant sempre hi ha hagut mandonguilles”

Ver receta

Escabetx

Pepe Furió

“Tota la vida en Setmana Santa la cassola d’escabetx estava damunt del banc de la cuina”

Ver receta

Escabetx

Pepe Furió

“Tota la vida en Setmana Santa la cassola d’escabetx estava damunt del banc de la cuina”

Ver receta

Coca Llanda

Sandra Serra

“Des de ben xicoteta
cuinava la coca de llanda
amb les meues ties”

Ver receta

Coca Llanda

Sandra Serra

“Des de ben xicoteta
cuinava la coca de llanda
amb les meues ties”

Ver receta

Llesques

Lola Estévez

“No hi ha Setmana Santa
sense unes bones
llesques en ou”

Ver receta

Llesques

Lola Estévez

“No hi ha Setmana Santa
sense unes bones
llesques en ou”

Ver receta

Gastronomía tradicional. Semana Santa Marinera.

BARES · RESTAURANTES

Descubre los restaurantes y bares donde puedes probar los platos típicos del Marítimo.

Encontrar

Llibro Cuina de Culte

Descobreix el llibre de receptes típiques de la gastronomia Tradicional del Marítim de valència durant la Setmana Santa Marinera

comprar libro

ORGANIZA

Portega Estudio Creativo

PATROCINA

Quiero participar!

Soy un comercio, restaurante o autónomo y quiero colaborar con Cuina de Culte.

Participar!

Junta Mayor Semana Santa
Marinera de Valencia

Carrer del Rosari, 3,
46011 València, Valencia
+34963240745
www.semanasantamarinera.org

Ver ubicación

Acipmar
Comerciantes del Marítimo

Carrer de la Barraca, 105
46011 València, Valencia
contacto@acipmar.es
www.acipmar.com

Ver ubicación